Завършване изпълнението на проекта Изграждане и обзавеждане на център за изкуство

...
Завършване изпълнението на проекта Изграждане и обзавеждане на център за изкуство
Коментари Харесай

Разкриха център за изкуство и занаяти във Вълчи дол

Завършване осъществяването на проекта  " Изграждане и обзавеждане на център за изкуство и занаяти в УПИ IV-632, кв. 44 по проекта на гр. Вълчи дол, общ. Вълчи дол “. Гости на събитието бяха Йордан Георгиев - шеф на Областна дирекция на ДФЗ – Варна, Надежда Живкова Неделчева – изпълнителен шеф на МИГ " Възход “ - Ветрино, Вълчи дол, Провадия.

Кметът Георги Тронков, дружно с Председателят на Общинския съвет във Вълчи дол Димитър Тодоров и Йордан Георгиев - Директор на Областна дирекция на ДФЗ – Варна тържествено отрязаха лентата и откриха обекта, оповестиха от Общината.

Церемонията се реализира по отношение на осъществяването на Административен контракт № BG06RDNP001-19.290-0001-C01/27.01.2022 година, Анекс № BG06RDNP001-19.290-0001-C02/01.03.2023 година, подписани сред Община Вълчи дол, Държавен фонд " Земеделие “ и МИГ Възход - Ветрино, Вълчи дол, Провадия.

На 27.01.2022 година бе подписан Административен контракт сред Община Вълчи дол, Държавен фонд " Земеделие “ и Местна инициативна група – ВЪЗХОД – Ветрино – Вълчи дол – Провадия, за даване на безплатна финансова помощ по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, по процедура посредством асортимент на планови оферти с код в ИСУН BG06RDNP001-19.290-S1 по подмярка19.2 " Прилагане на интервенции в границите на тактики за водено от общностите локално развиване “ на мярка 19 " Водено от общностите локално развиване “.

Проектът е на обща стойност 121 307,56 лева

По проекта е построен и обзаведен център за изкуство и занаяти. Той е разположен на централно място в гр. Вълчи дол. По плана са изградени осем броя едноетажни пространства за независими павилиони в " битов жанр “.

Чрез осъществяването на плана, Община Вълчи дол доста ще усъвършенства образа на общината и ще подтиква туризма. Това от своя страна ще докара до понижение на безработицата. Също по този начин осъществяването на плана би могло да способства и до попречване обезлюдяването на дребните обитаеми места, каквато наклонност е налице в цялата страна, посредством стимулиране интереса на популацията към локалната просвета и фолклор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР